07 499 36 76 info@zobozdravnik-brezice.si

Zobna ordinacija Nikolić-Poglajen, Ulica Stanka Škalerja 29, 8250 Brežice

COVID-19

Da bo vaš obisk pri nas varen za vas, ostalo prebivalstvo in zaposlene v naši ordinaciji, vas prosimo, da si preberete spodnje besedilo glede obiskov naših prostorov v spremenjenih razmerah COVID-19.

Covid-19 maske

Obvezno predhodno naročanje pacientov

V zobozdravstveno ordinacijo ne prihajajte nenapovedano!

Za termin se je nujno potrebno prej naročiti preko telefona ali elektronske pošte, tudi če gre za nujno zobozdravstveno stanje. 

V primeru nujnega stanja vas bomo po protokolu obravnavali nemudoma - glede na vprašalnik vas bomo vzeli v obravnavo v naši ordinaciji oziroma vas napotili na vstopno točko za nujna zobozdravstvena stanja COVID-19.

Načrtovanje posegov

Da bi zmanjšali tveganje za prenos okužbe v zobozdravsteni ordinaciji in zaradi omejenih virov osebne varovalne opreme, je potrebno načrtovati vaše posege vnaprej. Zato je priporočeno načrtno izvajanje strnjenih in strokovno povezanih posegov optimizirati v kar najmanjšem številu obiskov - z drugimi besedami v praksi to pomeni, da je priporočljivo v enem obisku opraviti kar največ posegov. O vseh težavah nas torej obvestite že prej, da lahko načrtujemo posege ob vašem obisku.

Predhodna triaža en dan pred dogovorjenim obiskom

Z vami bomo en dan pred naročenim terminom stopili v stik in vas obvestili, v katerih primerih ne smete obiskati ambulante. Zastavili vam bomo vprašanja po vprašalniku COVID-19. Glede na vprašalnik bomo vaš termin potrdili ali pa ga prestavili na kasnejši datum oziroma vas v primeru nujnih zobozdravstvenih stanj napotili na vstopno točko.

Prihod na dogovorjen termin

Priprava pred obiskom

Pred odhodom od doma vas prosimo, da:

  • si temeljito očistite zobe in jezik,
  • s sabo priporočamo, da vzamete stekleničko z vodo v primeru žeje, vodo pa uporabite tudi neposredno pred vstopom v ordinacijo, saj s tem morebitne viruse odstranjujete iz ustne votline - jih pogoltnete,
  • s sabo ne pozabite vzeti maske zase in za morebitne spremljevalce.

Točnost

Na dogovorjen termin pridite točni in če je le mogoče brez spremljevalcev. Otroka ali mladostnika naj spremlja le en zdrav spremljevalec. 

Zamejenost vstopa

Zaradi preprečitve nenapovedanih prihodov bo vstop v čakalnico zamejen. Vrtna vrata bodo odprta, vhodna pa zaklenjena. 

Razkuževanje rok

Preden pozvonite na zvonec si obvezno razkužite roke - v ta namen bo pred vhodnimi vrati na voljo razkužilnik. Pred vstopom si morajo roke razkužiti tudi morebitni spremljevalci. Prosimo, ne dotikajte se kljuk ali drugih površin, razen zvonca.

Ustrezno nameščena maska

Pred vstopom v naše prostore morajo vsi pacienti imeti ustrezno nameščeno masko, kar velja tudi za spremljevalce otroka ali mladoletnika.

Čakanje v čakalnici

V čakalnico lahko vstopajo samo domnevno klinično zdravi pacienti, ki so naročeni na redne termine, z otroki ali mladostniki pa še zdrav spremljevalec.

V čakalnici je lahko le minimalno število pacientov oz. eden na zobozdravstveno ordinacijo - v naših prostorih sta dve zobozdravstveni ambulanti. 

Dokumentacijo potrebno za poseg odložite na pult v čakalnici in počakajte na sedežih v čakalnici.

Pri čakanju v čakalnici prosim poskrbite za varnostno razdaljo z ostalimi osebami v prostoru, in sicer 1,5 metra. Prosimo, da se v čakalnici čim manj dotikate vseh površin (vključno s pultom, kljukami, sedeži …), skrbite za higieno kašlja in počakate, da vas pokličemo v ambulanto. 

Sanitarni prostori

Sanitarni prostori bodo zakljenjeni, ključ pa bo pod nadzorom odgovorne osebe. Če želite uporabiti sanitarne prostore, se tako obrnite na osebje v naši ordinaciji.

Ostale nejasnosti

V primeru kakršnih koli težav ali nejasnosti v času obiska vas prosimo, da se obrnete na zaposlene po dodatna pojasnila.

Ordinacijski čas

Zdravstveno zavarovanje:

  • pon: 13.00–19.30
  • tor: 12.30–19.00
  • sre, čet, pet: 7.00–13.30

Samoplačniki: Po dogovoru

Stopite v stik

plusDent

plusDent zdravstveno svetovanje Jure Poglajen s.p.
Ulica Stanka Škalerja 29
8250 Brežice
Slovenija
041 71 78 75
Zobna ordinacija Nikolić-Poglajen

Bronasti

Cert ID: 0026/00026

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zobna ordinacija Nikolić-Poglajen
Matična številka: 5408258000